19 Ιαν 2012

Σφαγή στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα το 2012

-Αυξάνεται η παρακράτηση φόρου, αφού θα φορολογείται το εισόδημα από 5.000 ευρώ πλέον,
-αυξάνεται η  παρακράτηση φόρου, αφού θα παρακρατείται σε μηνιαία βάση η εισφορά αλληλεγγύης,
-αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές τον Αύγουστο (το 1,33% του εργαζόμενου υπέρ ανεργίας, έγινε 1,83%, αλλά η ανεργία αυξήθηκε δραματικά).
Έρχεται καταιγίδα. Και θέλουν να κόψουν και τα δώρα !!!

Δεκάδες έως και εκατοντάδες ευρώ λιγότερα, θα δουν στην τσέπη τους και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ..
λόγω της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας, με την οποία θα υπολογίζεται η παρακράτηση φόρου για το 2012. Έτσι από αυτόν το μήνα, αυξάνεται ο φόρος που πρέπει να παρακρατεί ο εργοδότης λόγω της κλίμακας, αλλά και λόγω της παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης σε μηνιαία βάση.
Να μη ξεχνάμε και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1.8.2011, κατά 0,5% για τον εργαζόμενο και 0,5% για τον εργοδότη.
Έτσι το μη μισθολογικό κόστος αυξάνεται ραγδαία για τις επιχειρήσεις που βογγάνε, ενώ οι εργαζόμενοι παίρνουν στο χέρι πολύ λιγότερα χρήματα.
Αν κοπεί και ο 13ος και 14ος μισθός, δηλαδή το Δώρο Χριστουγέννων (13ος μισθός) και το Δώρο Πάσχα και Επίδομας άδειας (14ος μισθός), μιλάμε για μείωση των χρημάτων που παίρνει ο μισθωτός, κατά 30-35% μέσα σε δύο χρόνια ή αν θέλετε οι περισσότεροι μισθωτοί των 20.000 ευρώ το χρόνο, καθαρά στο χέρι, θα δουν το μισθό τους να κατεβαίνει στα 15.000 ευρώ, αν κοπούν και τα δώρα.
Και μετά, παρέα με τους δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους πετσόκοψαν, θα αναρωτιούνται:
και πού πάνε τόσα λεφτά που μαζεύει το κράτος;

Για ψυχολογικούς λόγους, διαβάστε την ιστορία της Πλατείας Κλαυθμώνος και γιατί ονομάστηκε έτσι, για να είστε πιό έτοιμοι για τη σφαγή....

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη