12 Οκτ 2012

Νέα ανοησία: Αν δεν φέρνει απόδειξη ο σερβιτόρος, δεν θα πληρώνουμε το λογαριασμό

Την είδηση την ακούσατε σίγουρα και σίγουρα σας άρεσε, αφού παραπέμπει σε ..τζαμπέ, τζαμπαντάν, κούτρα.
Όμως, αυτό μπορεί να γίνει και σήμερα. Δεν είναι θέμα νομοθεσίας, αλλά ουσίας και πράξης ! Δηλαδή, πηγαίνεις στα μπουζούκια σήμερα. Έρχεται το chivas, χωρίς απόδειξη. Και ..
σήμερα μπορείς να αρνηθείς αν δεν σου φέρουν απόδειξη. Τι θα κάνει δηλαδή ο σερβιτόρος αν του πείς "θέλω απόδειξη"; Το ζήτημα είναι η "μανούρα" όμως. Έχεις τη διάθεση να γίνεις το επίκεντρο ενός τσακωμού; Ε, το ίδιο θα γίνεται κι αν υπάρχει νόμος. Η ουσία δεν αλλάζει με μια διάταξη νόμου, που θα περιλαμβάνει το αυτονόητο.

Σκεφτείτε όμως, πού πληρώσατε χωρίς απόδειξη και γιατί. Δεν πληρώσατε, επειδή αισθανόσασταν άβολα και πιστεύατε ότι θα γίνετε ρεζίλι, αν επιμένατε σε απόδειξη.
Το ίδιο θα ισχύει και με το νέο νόμο. Τι θα αλλάξει δηλαδή; Εσείς θα "τσαμπουκαλεύεστε" με τον κακό επαγγελματία ; Θα μαλώνετε με τη "λουλουδού" γιατί δεν σας φέρνει απόδειξη κάθε φορά που της κάνετε σήμα με τα δάχτυλα για "πέντε" (καλαθάκια στην πίστα);
Όχι, ότι είναι κακό να υπάρξει τέτοια πρόβλεψη νόμου, αλλά δεν θα αλλάξει κάτι στην πράξη.

Η ΕΙΔΗΣΗ:
Το ενδεχόμενο αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, ο πελάτης να μην έχει υποχρέωση να πληρώσει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αναφερόμενος στους νέους τιμοκαταλόγους με τις τρεις στήλες που προωθεί το ΥΠΑΝ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ.Σκορδάς είπε: «σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη